BURGER SHOP

GASOLINE GRILL


Copenhagen, Denmark 
2019
Concept and design of a burger restaurant that counters convention with an original and elegant expression while also being unpretentious and simple in keeping with Gasoline Grill’s open and honest approach. Galvanized steel and LED lights are alternated with a warm terrazzo of light brown and red pebbles for the counter top and flooring, The open kitchen and counter are inserted into the space, floating free of the perimeter walls and highlighting the existing plaster ceiling, which has distinctive small arches. SDT designed a new stool in European oak in partnership with e15, with simple geometry and a sculptural profile that is solid and stable and perfect for its fast food location. Other custom designs include the suspended ceiling above the kitchen made of galvanized steel, terrazzo basin, a metal cabinet for the meat grinder and a backlit menu box and beverage display units.



Burger store concept – Location: Vaerndamsvej 2, Copenhagen – 77m2 – Date of completion: August 2019 – Photographer: Hampus Berndtson