RETAIL STORE

COLLAGE AARHUS


Aarhus, Denmark 
2018
The second store for Collage the Shop, this time a multi-brand luxury women’s accessories and clothing store, in a former pharmacy in Aarhus, Denmark. The store echoes the strong geometry and minimalist aesthetic of the first Copenhagen store, but softens the detailing to showcase accessories and make a comfortable zone for trying on shoes or lingering. Key features are a curved clay rendered wall that acts as a guiding line and along with long tracks of LED lighting links the two disparate retail spaces. Boxy powder-coated high gloss blue metal shelves envelop structural columns, picking up a color in the decorative painted ceiling and contrasting with the muted earthy tones of the wall coverings and rug.  All fixtures and furniture are custom designed in materials ranging from sandblasted aluminum for the sofas and a counter and polished stainless steel for shelves. Walls are clay rendered or clad in Steni façade pebble aggregate panels.



Interior Architecture & Design – Location: Aarhus – 189m2 – Date of completion: November 2018 – Photographer: Irina Boersma